EnglishOm bryggerietBed & BreakfastOm vores ølOm de forskellige ølØlarkivetHjemmesalgFadøl og udstyr til private festerBryggeribesøgTil SamlereSkriv til osLinksTilbage til forsiden


Hvad er en Bierbrand? En 'Bierbrand' er "brændt" (destilleret) øl. En Bierband skal, ifølge tysk lov, destilleres af rent, drikbart øl. Den må ikke laves på fejlbryg eller gammel øl. Bierbrand lagres ikke på træfade, da det maskerer produktets rene, naturlige smag.

Om WinterCoat Humlegejst: I 2009 kørte vi for første gang 600 liter friskbrygget Double Hop ale (8,2% alc) til Tysklands ældste og nok også mindste destilleri, hvor det blev omdannet til 100 liter Bierbrand á 40% alkohol. Resultatet blev fantastisk, og selv destilleren var meget begejstret! Humlegejst har en liflig duft af frugt, en blid smag af malt, og en lang, frisk eftersmag af humle. Den egner sig fint til det danske frokostbord eller som afrunding på en god middag. Drikkes ved stuetemperatur. Klik på titlen ovenover for at se et kort diasshow om Humlegejst.Billedet på etiketten er taget af Morten DD Hansen

Mols Øl er nr. 2 i WinterCoats serie af øl, der er inspireret af en bestemt egn i Danmark (der er flere på vej!) Inspirationen fra Mols kan smages i 4 forskellige kornsorter (vi har brugt byg-, hvede-, rug- og havremalt), samt vild timian og enebærgrene, som vi plukker selv på Mols. Niels Jørn bruger en gammel brygmetode, når han sier masken gennem enebærgrene. Nogle vil kende dette fra Finsk Sahti. Øllet har en rødlig rav farve, en rund maltsmag og en liflig, let krydret duft fra én og timian. Den har en tydelig sødme i eftersmagen trods det lave indhold af restsukker.
Den første WinterCoat på markedet. ESB er en Extra Special Bitter, en øl, der har mere af det hele - mere malt (og derfor mere fylde), mere humle og højere alkoholprocent. ESB’en har en mørk ravfarve. Den Engelske overgær bidrager med en frugtagtig smag, som understreges af de 4 humlesorter, der giver denne øl en frisk bitterhed og kompleksitet.
Denne øl er det, man i England kalder en "session beer", en øl, man kan drikke mere af uden at blive træt af den. Den har en lavere alkoholindhold end andre WinterCoat øl, og mindre humle. Den er, som navnet siger, mild i smagen, men har overgærens lette frugtsmag uden at være sød, og en dejlig fyldig maltsmag. En særdeles behagelig øl, som vinder i smag efterhånden som den drikkes.

India Gold er en India Pale Ale på 6,3% alkohol. Den har en flot ravgylden farve og en meget frugtagtig aroma, som balanceres af 3 typer humle. Smagen er fyldig, og samtidigt meget frisk. WinterCoats version af en IPA er anderledes end de fleste, da den indeholder 2 humletyper, som man normalt ikke forbinder med traditionelle engelske øltyper.

Vildmoseøl, som vi først bryggede til Lille Vildmosecentret i forsommeren 2006, har været en stor succes, og er nu en af vore bedst sælgende øl. Den er inspireret af mosens afgrøder, og indeholder tørverøget malt, porse og rønnebær i fin harmoni - ingen af dem overdøver, men alle 3 bidrager tydeligt til smagen. Med sin fylde, friskhed og let sødme er den en fremragende øl til efterårets og vinterens stege og braserede retter.
Double Hop er en Imperial IPA på 8,2% med 4 typer humle ialt! Humlen er tilsat under mæskningen, kogningen, og øllet er også tørhumlet under lagringen. Smagen er meget frisk med en god balance mellem bitter- og aromahumle. Duften er himmelsk for en humleelsker - den herlige duft af frisk humle som kun tørhumling kan give.
Denne stout , med sin typiske, sorte farve, er mild og behagelig, men samtidig kompleks pga sammensætning af de mange malt- og kornsorter. Havre giver den en kremethed og flot skum, samt en nøddeagtig smag, som anes i eftersmagen. Farven og smagen får yderligere dybde af ristet byg og chokolademalt.
Denne begsorte stout blev brygget på foranledning en kunde, som ønskede en stærk stout med en rig smag af chokolade og ristet byg samt den runde, bløde smag, man kender fra WinterCoats Oatmeal Stout. Det fik han, og Cockney Imperial Stout blev så stor en succes, at den nu fås over det ganske land.


Begyndelsen til det hele, denne øl har været en juletradition i bryggerens hjem siden 1996. - Og med god grund: dens mørke farve har en dyb, rødlig glød, frugtsmagen er intens og den fremhæves af den strejf af citrus og krydderier som de 2 anvendte humletyper giver i skøn harmoni. Bare julen varede indtil påske... Niels Jørn har tunet opskriften lidt; han har brugt en ny gær for at fremhæve undertonen af frugt (blommer og bær), og, han har fjernet Cascade humlen og øget mængden af pomeranz for at beholde det strejf af citrus en Yule Ale skal have.