EnglishOm bryggerietBed & BreakfastOm vores ølOm de forskellige ølØlarkivetHjemmesalgFadøl og udstyr til private festerBryggeribesøgTil SamlereSkriv til osLinksTilbage til forsiden

Her finder du beskrivelser af de øl, vi ikke brygger længere. Nogle vil genopstå i ny og næ; andre er væk for bestandigt.
Dette er en skotsk ale, brygget til ære for Robert Burns, Skotlands nationaldigter (1759-1796) og inspireret af skotsk whisky. Øllet er en såkaldt single-hop ale, hvor der kun bruges én humlesort til både bitterhed og aroma. Det har en flot mahogni farve, en fyldig maltsmag med en strejf af dansk røgmalt og man aner en snert af eg i eftersmagen.


Aprilsnar er en mørk hvedebock. Den har en dyb mahognifarve med en varm glød. Den har den kendte krydrede duft og smag, som man forbinder med tysk hvedeøl, uden overdrevet sødme. Aprilsnar er, som Wintercoats øvrige øl, meget velbalanceret, med en forbavsende blød og fyldig smag for en øl af denne styrke. Men man skal ikke lade sig narre af den blide smag - procenterne holder!

Oprindeligt tænkt som en sommerøl, Yellow Jacket er blevet en del af vor faste sortiment. Det er en helt ny type, der kombinerer ingredienserne fra India Gold med belgisk hvedølsgær og en anelse hvede. Resultatet er en liflig, lys øl med en varm, gylden glød. Et harmonisk ægteskab mellem engelsk malt og humle og belgisk gær. Yellow Jacket er en amerikansk betegnelse for en hveps.

Bushwhacker er en rødgylden ale inspireret af de nye amerikanske ales. Maltsmagen er let og harmonerer fint med Cascade-humlens karakteristiske citrus duft og friskhed. Niels Jørn er så tilfreds med den, at han gjorde den til en del af det faste sortiment med det samme. Den er en af de første WinterCoat øl til at komme ud på flaske.
Denne øl er som skabt til den varme sensommer! Den er brygget som en belgisk hvedeøl - men med boghvede i stedet for hvede. Der er smag af både frugt og krydderier, og boghveden anes som en undertone gennem det hele. Mere forfriskende bliver en øl næppe.

I samarbejde med special-butikkerne Kældervin i Odder, Det Lille Ølhus i Ribe og Phil Good i Højbjerg ved Århus, har WinterCoat brygget en ny øl, Hulthin Red Ale, efter en opskrift af en god ven og haandbrygger par excellence Preben Hulthin Rasmussen. Øllet er en dejlig fyldig rød ale en fin, rød farve og masser af frugt (æble og bær) i både duft og smag. Humle og malt balancerer fint, med en let bitter finish